jak se připravit na prodej nemovitosti

Jak se připravit (i psychicky) na prodej nemovitosti

Při prodeji nemovitosti nejde jen o to, jak uklidit a vytvořit příjemné prostředí na prohlídku. Je také klíčové, abyste se připravili vy sami.

Měli byste mít v paměti všechny důležité informace o nabízeném bytě nebo domě, včetně okolí, výhod a nevýhod. Samozřejmě se může stát, že nebudete vědět odpověď na nějakou zvídavou otázku, ale základní informace jako výše příspěvku do fondu oprav, náklady na vytápění, sousedé či plánované opravy bytového domu by vás neměly zaskočit.

Vytvořte domov, ne jen nové bydlení

Pouhá technická fakta a informace nestačí, aby zákazník pocítil, že našel svůj domov. Musíte mu představit prohlídku, která bude přizpůsobena jeho individuálním požadavkům a představám o tom, co znamená pro něj domov. To znamená přizpůsobit se potřebám a komunikovat s ním v souladu s jeho životním stylem a zájmy.

Než začnete nemovitost prezentovat, zjistěte si, co by ideální nemovitost měla splňovat a co na vaší nemovitosti zaujalo kupujícího. Klíčem k úspěchu je aktivně naslouchat zákazníkovi a přizpůsobit se jeho potřebám a preferencím. Otázkami projevujete zájem o jeho potřeby a posilujete důvěru mezi vámi a zákazníkem.

Teď více prakticky

Představte si, že prodáváte byt v nedávno postaveném domě na klidném okraji města. Párům nad padesát let můžete zdůraznit, že okolí domu je jako stvořené pro procházky a relaxaci. Před domem se nachází zastávka autobusu a samoobsluha, poliklinika je dostupná jen několik zastávek dál a v těsné blízkosti domu je skvělá cukrárna s nabídkou zákusků k posezení v parku. Samotný byt pak nabízí bezbariérový přístup a sprchu se zabudovaným sedátkem pro pohodlné použití. Na balkoně s úchvatným výhledem mohou noví majitelé relaxovat a užívat si večery.

Mladí rodiče jistě ocení blízkost školky a školy, velké nákupní centrum vzdálené jen 10 minut jízdy autem a hřiště přímo před domem. V nedaleké poliklinice najdou také pediatra pro svoje děti. V blízkosti bytu se nachází skvělá restaurace s dětským koutkem a zahrádkou, ideální pro rodinné večeře nebo posezení s přáteli. Samotný byt nabízí prostornou kuchyni a jídelnu pro rodinné večeře plné zábavy a radosti. Děti si mohou užívat samostatného pokoje, zatímco rodiče si mohou vychutnat bezpečnostní zámky na oknech a balkonových dveřích pro klidný spánek. Příjemný obývací pokoj může být ideálním místem pro večery s rodinou nebo jako pevnost pro dětské hry.

Chcete vědět více o tom, jak se na prohlídku připravit? Ozvěte se mi a probereme to.