expresní výkup nemovitosti

Expresní výkup nemovitosti? Jen když vám teče do bot

Přejete si prodat vaši nemovitost co možná nejrychleji? Tomu rozumím. Musím vás ale upozornit, abyste se vyhnuli bleskové akci, které se přezdívá expresní výkup nemovitosti.

Proč? Na to se podíváme v tomto článku.

Co to je a jak to funguje?

Expresní výkup nemovitosti vám v případě zájmu zprostředkuje většina realitních kanceláří. Princip bývá podobný:

Realitní kancelář s vámi domluví vše podstatné – výkupní cenu, termíny atd. O většinu papírování a jiné administrativy se postará výkupce, a pokud se splní všechny smluvní podmínky obdržíte za nemovitost domluvenou částku.

Kdy na výkup přistoupit?

Jen v těch opravdu ALE OPRAVDU nejkrajnější případech, kdy už nevíte, jak jinak byste se dostali ze své finanční lapálie pryč. Pokud za mnou klient přijde s přáním o zprostředkování expresního výkupu, vždy ho raději svádím k tomu, aby se zamyslel nad jiným výhodnějším řešením.

I nevýhodný úvěr z banky vás pořád může vyjít lépe než takto rychlý prodej nemovitosti.

Získejte zdarma odhad ceny nemovitosti

Zadejte kontakt, zavoláme vám, zeptáme se vás na pár otázek k nemovitosti a řekneme vám její rámcovou cenu.

A proč ne?

Možná už jste to pochopili z řádků výše.

Protože expresní výkup je velmi ale opravdu velmi nevýhodný. Expresní výkup nemovitosti vás přijde draho a kvůli němu ztratíte více peněz, než pokud sáhnete po jiném řešení.

Za rychlý výkup vaší nemovitosti zaplatíte mnohem nižší sumou, kterou za výkup utržíte, než kdyby prodej nemovitosti probíhal tradičním “delším” způsobem.

Rozumím tomu, že v životě se naskytnou chvíle, kdy už jiné východisko nepřichází v úvahu a zvolíte možnost výkupu. Pokud už se tedy pro expresní výkup rozhodnete, alespoň se poohlédněte po kvalitní realitní kanceláři, která dokáže i z takto rychlého prodeje vyždímat co nejvyšší prodejní cenu.

Zajímá vás více zajímavostí z realitního světa? Sledujte můj blog, kam každý týden přidávám jeden článek nabitý užitečnými informacemi. Zajímá vás něco konkrétního nebo se chystáte prodat či koupit nemovitost? Rovnou mi napište. Rád vám se vším poradím a váš prodej dovedu do zdárného konce.