jak prodat nemovitost, která je napsaná na firmu

Jak prodat nemovitost, která je napsaná na firmu?

Prodat nemovitost, která je napsaná na firmu, bude o něco složitější než klasický obchod mezi dvěma fyzickými osobami. Čeká vás více úkonů. Ale žádné strachy, bezpečně vám vše v tomto novém článku ukáži.

Se vším všudy, nebo odděleně

Tak za prvé se musíte rozhodnout, zda budete prodat nemovitost, která je napsaná na firmu zcela samostatně, nebo jako součást majetku celé firmy, kterou chcete převést.

Lepší bude, když prodáte nemovitost samostatně. Zvýšíte si tím množství potenciálních zájemců. A jak už víte, čím více zájemců máte, tím prodáte výhodněji. Fyzické osoby, které mohou mít o vaši nemovitost zájem, totiž většinou koupi celé firmy nevyhledávají.

Získejte zdarma odhad ceny nemovitosti

Zadejte kontakt, zavoláme vám, zeptáme se vás na pár otázek k nemovitosti a řekneme vám její rámcovou cenu.

Zkontrolujte formality

Velmi důležitý bod, aby obchod proběhl bez zbytečných průtahů. Nemovitost důkladně prověřte, že je na prodej připravená. To znamená ověřit v obchodním rejstříků kdo je oprávněná osoba a jaká má práva, pokud jde o nakládání s danou nemovitostí. Zkontrolujte, že nemovitost není zatížená dluhy apod.

Zase ty papíry

Poslední důležitý bod, kterému se nevyhnete, je obstarání notářského zápisu o souhlasu valné hromady s prodejem.

Nalákejte je

V čem se prodej nemovitosti psané na firmu od klasického prodeje rozhodně neliší, je její prezentace v inzerátu. Opět byste neměli celkový vzhled inzerátu podcenit a dát si s přípravou patřičnou práci.

Fotografiemi z mobilu moc nepřesvědčíte. Dnes je jsou v kurzu kvalitní profesionální fotografie, ve kterých nemovitost nejlépe vynikne a které mají schopnost ukrást si pozornost potenciálních zájemců, kteří brouzdají po realitních serverech.

Další podobností je nutnost zapojit určité obchodní dovednosti. Bez nich to prostě nepůjde. V tomto případě jsou ještě důležitější než při klasickém prodeji. Mohou se totiž objevit problémy s financováním, vysvětlování právních vad apod.

Chystáte prodat nemovitost, která je napsaná na firmu a chtěli byste mít k sobě partnera, který vás v obchodním boji zastoupí a pomůže vám nemovitost prodat? Těší mě, jsem makléř Martin a rád se do toho s vámi pustím. Napište mi.